כאבים בצוואר ובשורש כף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

06/11/2019 | 22:48 | מאת: אינה

שלום, מזה השבוע יש לי כאבים בצוואר (באזור החיבור לכתפיים) בצד ימין. הלכתי לאורתופד והוא אמר שיש לי דלקת ונתן לי משחת radian b וכדורים etoricoxib 90 mg פעם ביום למשך שבועיים. לפי מה שקראתי התרופה etoricoxib מאוד אגרסיבית וניתנת רק במצבים חמורים מאוד. חשוב לציין שלפני שנה הייתה לי דלקת (שחזרה שוב) בשורש כף יד ימין ולאחר מספר טיפולי דיקור סיני הכאבים חלפו. לפני מספר ימים ובסמוך לכאבים בצוואר שוב חזרו הכאבים באותו המקום. אשמח לדעת האם יש קשר בין הכאבים בצוואר ובשורש כף היד? האם להמשיך עם המשחה (בשימוש מזה 4 ימים) לפני לקיחת הכדורים (המשחה עוזרת בהדרגה)? האם קיימים סיכונים בשימוש הכדורים? תודה

אינה שלום, כאבים בצואר וכאבים בכף היד אכן יכולים להיות קשורים זה לזה; מדובר בכאב רדיקולופאתי לרוב, כלומר ישנו לחץ בצואר על העצבים היוצאים מחוט השדרה לעבר הגפה העליונה. למרות זאת, יתכן ואין קשר בן המצבים ולכן יש להיבדק אצל אורטופד. לגבי התרופה ששאלת עליה, זה תלוי במינון, במשך המתן, בגיל החולה ובמחלות הרקע. חולה בריא, ללא רגישות לתרופות עשוי להפיק תועלת רבה משימוש בתרופה למספר ימים, ללא חשש. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד