כאבים איומים בכף יד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

20/10/2019 | 03:12 | מאת: לי

היי,בת 31, כבר יותר משנה שאני סובלת מכאבים בכף היד. העבודה שלי היא רוב היום בשימוש בעכבר מול מחשב. זה התחיל בזה שאחרי יום עבודה היד הייתה כואבת מאוד ולמחרת בבוקר אחר מנוחת הלילה הכאב היה עובר וכך חוזר חלילה במשך שבועות. עד שהגיע למצב שהכאב כבר לא עבר במנוחת הלילה. היד מתנפחת במאמץ וגם ללא מאמץ יש התקפים של התנפחות ממש כל כף היד. היד מתקשה מאוד במנוחה. יש קושי בלהרים דברים בשימוש באגודל. למשל להחזיק כוס, לפתוח פקק של בקהןק או מפתח. מרגיש שהאגודל כאילו שבור. כאב חד. יש התנפחות קבועה בבסיס של האגודל כמו בצקת כזו שגיליתי לאחרונה. אני מחכה לתור למיפוי עצמות אבל התור רחוק מאוד ואני סובלת מדי . מה זה יכול להיות והאם יש דרך להקל על הכאבים ? האם התסמינים מתאימים לתסמונת דה קרווין ? תודה

לי שלום, כאבים סביב שורש כף היד, בעיקר כאלו המחמירים במאמץ ומלווים בנפיחות, מצריכים בירור המתחיל בבדיקה פיזיקלית אצל כירורג כף היד. מיפוי העצמות יכול לתרום, אך לא בטוח כי זו בדיקת הבחירה במקרה שלך. דה-קוורון, אכן יכולה להיות אבחנה הגיונית לפי הסיפור שאת מתארת, אך שוב, חסרים פרטים לגבי הבדיקה ולכן אני ממליץ לגשת להיבדק ולהמתין עם מיפוי העצמות לאחר מכן. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד