כאבים ודקירות בכף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

19/10/2019 | 14:13 | מאת: שי

שלום ראיתי שהסברת שבמקרה של לחץ ממושך על היד שגרם בימים לאחר מכן לכאבים לאורך היד ובכף היד, קצת תחושה שהשרירים נתפסים וקצת דקירות, רצוי לחכות כ 3 חודשים בד"כ זה חולף לבד. אם לא חולף לעשות EMG. השאלה שלי. במקרה כזה, שהוא כנראה נוירופרקסיה, האם מומלץ ב 3 החודשים האלה בינתיים לתרגל קצת את היד מעבר לשימוש רגיל? האם כדאי לקחת נניח כדור גומי וללחוץ אותו עם היד ( גם אם זה גורם קצת להחרפת התסמינים )? זה עשוי לסייע בהחלמת העצב והיד ושמירת כח השריר? או שרצוי לא לעשות כל מאמץ מעבר להפעלה רגילה וזהירה? תודה רבה

שי שלום, נוירופרקסיה הינו מצב בר חלוף כמעט ב-100% מהמקרים, ללא קשר לפעילות שתבצע או תימנע ממנה. לכן יש להשתמש ביד באופן רגיל כפי שנהגת לפני הפציעה, כולל ספורט ועומסים. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד