שחיקה במפרק היד מזה שנה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

15/10/2019 | 16:35 | מאת: נאנאש

מזה שנה יש לי כאבים אפילו בזמן מנוחה בבסיס האגודל והאזור נפוח לאחרונה הצילום הראה שחיקה דרגה 1 נסיתי ריפוי בעיסוק ופיזותרפיה וגם סד וגם זריקה מקומית הכאב ממשיך וממחמיר שאלתי בגלל שאני בת 56 הרופא ממליץ לדחות את הנתוח .ולנסות שוב פיזותרפיה וסד למרות שאורטופד בבית חולים השרון הפנה אותי בשל הכאבים לניתוח כאילו בגלל שבקשתי זאת אני מאד מפחדת מהכאבים העזים שאחרי ניתוח זה נאמר לי שמוצאים עצם ויהיה לי גבס כמה שבועות מה אעשה הטם אדחה את הניתוח וישתפר המצב? הטם באמת פיזותרפיה יכולה לרפא ולקל בכאבים???

נאנאש שלום, שחיקת של הסחוס בבסיס האגודל הינה תופעה נפוצה בנשים בגילך המפשיעה על איכות החיים, אך אינה מסכנת אותם. לאור זאת, ההחלטה על איזה טיפול לבצע הינה בעיקר של המטופל, בהתאם להפרעה באיכות החיים שלו. עם זאת, ניתוח הינו האופציה האחרונה ויש לפני כן לנסות טיפולים שמרניים. מאחור וכבר ניסית טיפולים אלו (ריפוי בעיסוק, פיזיו, זריקה וסד) אין עוד מה להציע מעבר לניתוח. בברכה, ד"ר יהודה

15/10/2019 | 20:39 | מאת: נאנאש

האם יוציאו עצם ובמקומה ריק???אין שתל?מה עדיף עם שתל או בלי? ההחלמה מהניתוח ?כמה זמן ומה חסרונות ניתוח מסוג זה? איפה בארץ עושים עם שתל אם לדעתך עדיף?עם שתל

הניתו הקלאסי הינו ללא משתל, בוא מוציאים את העצם השחוקה. ישנן מספר טכניקות על מנת לייצב את האגודל במקומו למרות החלל שנוצר, אך אין שום עדיפות לאף אחת מהשיטות וההחלטה היא בעיקר עדיפות המנתח, על פי השיטה בה הינו מיומן יותר. בשנים האחרונות נכנס לשוק משתל מתכת ופלסטיק שמהווה מעין מפרק מלאכותי. התוצאות נכון להיום הינן משביעות רצון אך יש לזכור כי עם הניתו ללא המשתל יש נסיון רק שנים ואילו עם המשתל המעקב הינו בסדרי זמן בינוניים. כמו כן, אין שום עבודה בספרות המשווה בין השיטות ומוכיחה כי יש יתרון במשתל. לאור זאת, אין הכרעה איזו שיטה עדיפה יותר. הניתוח הינו דורש תקופת החלמה של כ-3-6 חודשים, כשבועיים-שלושה ראשונים בגבס ולאחר מכן שיקום לחיזוק מייצבי האגודל. סה"כ, בכל אחת מהשיטות, הניתוח מוצלח ובסיום תהליך השיקום, מאפשר אגודל עם טווחי תנועה טובים וללא כאב. לגבי מקומות בהן מנתחים בשיטה זו או אחרת, אין מתפקיד פורום זה להפנות או להמליץ על מוסד או מנתח מסיום.

16/10/2019 | 11:07 | מאת: נאמאש

האם עם דחיית הניתוח עם הסבל יהיה שיפור? והאם עם החמרה במצב הניתוח וההחלמה יהיו יותר קשים אני מתלבטת עם הכאב אומרים לי לדחות בגלל הגיל 56

אני חושב שכדאי לגשת למומחה לכירורגיה של היד על מנת לדון איתו בכל השאלות והחששות שלך באופן פרטני

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד