פגיעה ביד מלחץ חוזר על היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

02/10/2019 | 11:45 | מאת: איילה

אני בת 40 בריאה בד"כ תמיד הייתי מאוד רזה וגם מאסת השריר שלי בזרוע יחסית דלה. לפני כמה חודשים התחלתי להרגיש לפעמים קצת דיזינס. בדיקות דם תקינות. לחץ הדם אצל הרופא היה קצת נמוך כ 95-60 ואמר שאבדוק גם בבית. בעבר היה לי בד"כ 120-70 או 110. בדקתי לפני שבועיים במשך כמה ימים כמה פעמים ביום ( הל.ד. יצא נמוך ) והליפוף על הזרוע מאוד לחץ לי על היד באיזור המרפק ( כשזה עולה ל 180 לחץ ואז יורד ). מאז כבר שבועיים יש לי דקירות בכף היד הימנית, תחושה של שריפה לאורך היד בין המרפק לכף היד, מרגישה שהיד קצת מתעייפת כשאני נניח מצחצחת שיניים אחרי דקה כבר השריר מעל כף היד מתכווץ ועוד איזורים קצת דוקרים בכף היד. אתמול החזקתי מכונת גילוח ( מספרת את בעלי בבית ) והרטט הקטן שלה ביד גרם לי להחמרה מיידית של התופעות ביד. אני לא מעוניינת לעשות בדיקות מיותרות. האם זה דבר שיכול לחלוף לבד או שעלול להיות נזק לצמיתות? יש משהו שכדאי לעשות בבית כדי להקטין סיכון לפגיעה ביד או בעצב? תודה רבה

איילה שלום, את מתארת תופעה של לחץ על עצב הגורם לפגיעה בהולכת הסיגנל החשמלי וסימפטומים שאת מספרת עליהם. מצב זה נקרא נויורופרקסיה (NEUROPRAXIA) והינו כמעט תמיד מצב בר חלוף, אך לעיתים יכול להימשך מספר שבועות. בשלב זה הייתי ממתין. אם לאחר כ-3 חודשים אין שיפור, יש להיבדק וככל הנראה להשלים את הבירור ע"י בדיקת EMG. גמר חתימה טובה, ד"ר יהודה

03/10/2019 | 09:43 | מאת: איילה

תודה רבה אני מעריכה מאוד את התשובה והיא מרגיעה.. אעריך מאוד אם תוכל להתייחס עוד לסיום 1. האם נוירופרקסיה משפיעה גם על התחושה וגם על הכח ביד? היום ערבבתי כוס תה ומרגישה ששריר היד בין המרפק לכף היד כביכול מתכווץ ומתעייף... 2. האם ההמתנה של 3 חודשים לראות אם הבעיה חולפת אין סיכון לנזק בלתי הפיך שאולי הייתי יכולה למנוע אותו אם כבר היום היה אבחון ואולי טיפול כלשהוא? או שממילא כרגע אין משהו מהותי לעשות? תודה רבה

איילה שלום, נוירופרקסיה משפיעה על תחושה וכוח. אין מה למהר לקבל החלטות בשלב זה מאחר וזמן הינו מדד קריטי בקבהלת החלטות בעניין זה. גם אם במקרה מאוד מאוד נדיר נוצר נזק בלתי הפיך, אין שום יתרון בהתערבות בשלב זה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד