גנגליון בשורש כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

03/09/2019 | 19:07 | מאת: שרה

שלום. לפני 6 חודשים נחתכתי בעבודה מזכוכית שגרמה לקרע מלא בגיד באצבע אמצעית. וחוסר יכולת לכיפוף של DIP. האמת שהמגבלה לא כזו מגבילה אותי ביום יום. הבעיה היא שיש לי מין בליטה באמצע כף היד שכואבת מאוד בעיקר בעת מתיחת האצבעות. ככה שעדיף לי להשאיר את הכף יד חצי מקופלת. הרופא טען שהרגישות תעבור ובגלל שהשריר משך את הגיד אחורה מהאצבע וזה נתקע שם באמצע. ולפני שבוע יצא לי גוש מתחת לאגודל שהרופא טוען שזה גנגליון. די כואב ומקרין לי לאורך כל היד. השאלה שלי היא האם הציסטה הזו יכולה להחמיר במאמץ? אני מתאמנת קבוע בחדר כושר. ואיני רוצה להחמיר את מצבי. האם להרים משקולות ותרגילי התנגדות שונים יכולים להיטיב או להרע? אני במצב לא טוב נפשית בגלל חוסר יכולת להתאמן . ועזבתי לתקופה את עבודתי פיזית. מה הסיכון להיפגע בחזרה לאימון?

שרה שלום, אני לא בטוח שהבנתי נכונה את הסיפור והמגבלה. מצד אחד בכותרת כתוב גנגליון בשורש כף היד ומצד שני כתבת כי הגנגליון באגודל. שנית, חתך של הגיד המכופף כשלעצמו הינו מקור למגבלה בכוח ולכן ייתכן כי חוסר היכולת שלך להתאמן קשורה לחתך הגיד ולא לגנגליון. שלישית, גנגליון כשלעצמו הינו תופעה שפירה. ישנם אנשים שהוא אסימפטומטי וישנם כאבלו שהןא מגביל בתנועה או כאוב. אינני יכול לצפות למי הוא יפריע ולכן אינני יכול להתחייב האם פעילות בחדר כושר תחמיר את המצב. אני מציע שתחזרי להתאמן. במידה והגנגליון יחמיר, אפשר לשקול טיפול ניתוחי. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד