שבר בשורש כף יד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

03/09/2019 | 09:51 | מאת: מיכל

שלום, יש לי שבר בכף יד , גבס מלפני 4 ימים. נשלחתי ל CT שיבוצע בימים הקרובים כיון שברנטגן לא ברור איזה עצם זזה. לפי התיאור "צילום מראה FRAGMENT של עצם, לא ברור איזה. HOOK OF HAMATE" כמה שאלות: א. הגבס מרגיש קצת משוחרר (היתה נפיחות באזור)- האם תקין ? ב. האם ומתי ניתן להחליף לגבס קל? ג. האם ניתן לחזור לשחות עם שבר זה? (בהינתן כמובן עזרים מותאמים נגד מים) תודה

מיכל שלום, אני חושב שמוקרדם לענות לכל שאלות אלו, מאחר וטרם ביצעת CT והאבחנה אינה ברורה. האם ה-CT ידגים עמדה תקינה של השבר או שמא מצריך ניתוח ? זה כמובן יכול לייתר את שאר השאלות. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד