כאבים בזרוע שמאל המקרינים לחזה ולכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

01/09/2019 | 11:44 | מאת: שירה

שלום רב. לפני כ-3 חודשים התחלתי לסבול מכאבים וקושי בתנועה ביד שמאל. הכאב הוא לרוב עמום ומתפזר מהיד ועד לזרוע ולכתף. לפעמים גם מקרין לצד השמאלי של החזה. בבדיקה הרופאה הרגישה נפיחות קלה בצד החיצוני השמאלי של החזה (קרוב יותר לבית השחי), אך בגלל שהייתי אחרי מסאג' עמוק היא חשבה שזה העניין. עברתי בדיקות דם ואקג ששללו בעיית לב. יש לציין שלפעמים הכאב נעלם ולפעמים חוזר לכמה שעות, אבל בתנועה של היד והרמתה תמיד יש אי נוחות והגבלה קלה. אני לא עובדת פיזית. אשמח לקבל הכוון מה לעשות ומה הסיבה לכך. תודה מראש.

שירה שלום, כאבים סביב הכתף יכולים לבנוש ממספר מקורות: מערכת השריר ןהשלד, מערכת העצבים, מקור או לבבי או ריאתי, שד ועוד. מאחר והנושא הלבבי נשלל, יש לבדוק את המערכות האחרות. העובדה כי הרופאה חשה בנפיחות שייחסת למסאז', מצריכה בדיקה נוספת, כעת שהתרחקת מהמסאז', כולל בדיקת השד. לאחר מכן, אם לא יהיו ממצאים יש לבדוק את הכתף והצואר אצל אורטופד. בברכה , ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד