תוצאות MRI לאחר ניתוח גנגליון ישן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

04/08/2019 | 22:42 | מאת: גיא

שלום רב, לפני 10 שנים עשיתי ניתוח להסרת גנגליון משורש כף היד, מאז סובל מכאבים ומהגבלה בתנועה. לא מזמן עשיתי בדיקת MRI ובתוצאות נרשם כי "בצד הסקפואידי של הלונאטום באזור הרצועה הסקפולונאטום נראית ארוזיה קטנה וסביבה בצקת לשד עצם קלה. המרחק בין הסקפואיד והלונאטום שמור. החלק הדורזלי של הרצועה הסקפולונאטום תקין. החלק הקדמי של הרצועה הסקפולונאטום קרוע. ריבוי נוזל במפרק רדיו-קרפלי. עמדה תקינה של העצמות הקרפליות". מה זה אומר והאם נדרש ניתוח כדי לטפל או שיש אלטרנטיבות אחרות? תודה

גיא שלום, הממצאים ב-MRI מתאימים לקרע חלקי ברצועה בין הסקפואיד ללונטום. מאחר והלק הקדמי קרוע, לא סביר שהוא נגרם מהגישה הניתוחית להוצאת הגנגליון, שהינה אחורית. מאחר ואתה מתאר כאבים מעל 10 שנים, להערכתי אין מנוח מארטרוסקופיה על מנת לבדוק עם מצלמה עם מצב המפרק והרצועה. בברכה, ד"ר יהודה

05/08/2019 | 10:43 | מאת: גיא

תודה רבה על המענה ד"ר חיים. אם לא סביר שקרע נגרם בעקבות הוצאת הגנגליון, מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם יש קשר בכלל לניתוח?

כמו כל בדיקה, גם ה-MRI אינו מדוייק ב-100% ולכן ארטרוסקופיה תשלים את התמונה לקבלת מענה טוב יורת לשאלה זו

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד