תסמונת התעלה הקרפלית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

23/06/2019 | 18:36 | מאת: שיר

הי דוקטור, לפי מה שקראתי ברשת, הטפול השמרני בתסמונת התעלה הקרפלית במקרה של מצב לא חמור שאינו מצריך ניתוח – הוא קיבוע עם סד. מצד שני אני מוצאת הרבה תרגילים שאמורים לכאורה לסיע ברפוי התסמונת. שאלתי היא, מה נכון יותר לעשות לשם זרוז החלמה: לקבע את היד? או להיפך, להפעיל אותה עם תרגילים מתאימים?

שיר שלום, תרגילים נועדו למהלך היום על מנת לשפר את החלקת העצב בתעלה, הסד הינו סד לילי (ישנים איתו) בישור שורש כף היד, על מנת לתת מנוחה לעצב שבד"כ נלחץ כשהיד מכופפת. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד