כאבים בקמיצה ביד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

26/03/2019 | 00:43 | מאת: אביה

שלום רב, בשבוע שעבר ביום חמישי עשיתי "קליקים"/"קנאקים" בחלק מהאצבעות כהרגלי. הפעם, לאחר שניסיתי לעשות את הקליק בקמיצה ביד ימין, התחלתי לחוש בכאב באזור אמצע המפרק. לאחר כמה זמן האצבע התחילה להתנפח מעט ועד עכשיו זה המצב. כואב לקפל אותה ולא ניתן לעשות זאת עד הסוף. קבעתי תור לאורתופד ליום שישי הקרוב (כלומר יעבור בערך שבוע מהמקרה). אני מודאגת ואשמח לדעת מה יכולה להיות הבעיה הרפואית? איזה טיפול נדרש ובמה כרוכה ההחלמה. תודה רבה מראש

אביה שלום, נראה שמה שאת מתארת מתאים לאצבע הדק (TRIGGER FINGER). מדובר בדלקת של מעטפת הגיד המכופף ולכן הוא נתקע בתעלה שבה הוא עובר. טיפול אנטי דלקתי כגון משחת וולטרן, ארקוקסיה או אטופן יכולים להקל על התסמינים עד הבדיקה אצל האורטופד. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד