ממצאי סריקה של שורש כף יד יצין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

07/03/2019 | 17:39 | מאת: ליאור יקירי

שלום, שאלתי היא לגבי בני בן ה 15. באיבחון ה CT התקבל הממצא הבא: שבר תלשיה קטן באספקט המדיו דיסטלי של הסקפואיד עם ניתוק חתיכת עצם קטנה. חשוב לי לציין שכיום הגבס הוסר לאחר כחודש ואנו מחכים לתור לאורטופד לאחר קבלת הממצא. בני לא מתלונן כעת על כאב כלל ולא נראה שיש הגבלה בתנועה. הסריקה בוצעה בחודש לאחר השמת הגבס. אשמח לקבל תשובה כגון: האם כדאי לשקול להחזיר את הגבס או לחלופין האם ישנה השפעה לעתיד. תודה מראש ליאור

ליאור שלום, ההחלטה לגבי טיפול בשברי סקפואיד תלויה במיקום ובקונפיגורציה של השבר. ממה שאתה מתאר, נראה כי חודש גבס מספיק כטיפול, אך על מנת להיות בטוח בכך יש ללכת לאורטופד מומחה או מומחה לכירורגיה של היד שיצפה בסיטי עצמו ולא רק בפיענוח. העובדה כי לבן שלך אין כאב הינה סימן חיובי לגבי ההחלמה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד