תוצאות US כף יד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

24/02/2019 | 08:26 | מאת: רונה

שלום, עשיתי אולטראסאונד בעקבות כאבים בכף יד ימין-באזור האגודל. בתוצאה נרשם שכל ההדגמות תקינות פרט ל:"עצם הרדיוס הודגמה מדרגה גרמית ברוחב עד 0.1 ס"מ". מה זה אומר? תודה מראש

רונה שלום, בדיקת דימות, כמו US, הינה חסרת כל משמעות ללא ההקשר הקליני. מדרגה של 1 מ"מ יכולה להיות ממצא אקראי או ממצא הדורש טיפול עד כדי ניתוח. מה קרה ? היתה חבלה ? על מה המטופל מתלונן ? מה מפריע לו ? מה גיל החולה ? מה התעסוקה/תחביבים ? ... כמו כן יש חשיבות לבדיקה על מנת לראות שיש קורלציה בין תוצאת הדימות להפרעה. בלי כל הנתנונים האלה, א"א לדעת מה משמעות ה-US. הייתי ממליץ לפנות למומחה לכירורגיה של היד להמשך הערכה. בברכה, ד"ר יהודה

25/02/2019 | 09:50 | מאת: רונה

תודה על תגובתך, הכאבים הם כנראה בעקבות עומס, כנראה בעקבות זה שילדתי ומטפלת בתינוק. הם התחילו אחרי שילדתי. (בת 40) תודה

רפואה שלמה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד