בעיה במרפק לאחר ניתוח שיחרור עצב ונוזלים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

12/02/2019 | 16:14 | מאת: אבירן מזרחי

לפני חודשיים עברתי ניתוח במרפק ימין לשחרור עצב שהועבר למקום אחר והוצאת נוזלים וחתיכת שומן תת עורי. עשיתי סיטי חדש וממצאו ממצא גרמי חופשי בחלל המרפק עם מימדים של 11×5.5 מ"מ. עצם ססמואידית חתיכה גרמית שהופרדה מאחת העצמות. אפשר בבקשה לדעת מה זה אומר ?

אבירן שלום, ניתוח העברת עצב במרפק הינו ניתוח המצבצע מחוץ לקפסולה (מעטפת) . הממצא שאתה מתאר בסיטי הינו תוך מפרקי ולכן אינני רואה קשר בינו לבין הניתוח. מימדי הממצא הינם גדולים והוא עשוי ליצור הפרעה מכנית בתנועת המפרק ואף לנזק סחוס ולכן כדאי להוציאו. ממליץ לפנות למומחה לכירורגיה של היד בנושא. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד