תחושת חשמל לאחר ניתוח תעלה סקרפטלית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

10/02/2019 | 01:07 | מאת: גל

עברתי ניתוח של התעלה הסקרפלית לפני כשבועיים. במהלך הניתוח כשהיד מורדמת הרגשתי זרם חשמלי חזק באצבע, כששאלתי את המנתח מה הסיבה לזרם הסביר כי הוא היה קרוב מידי לעצב, העצב " התריע" שהוא קרוב מידי ושלח זרם חשמלי. שאלתי היא מה הסיבה שבגינה קורה מצב כזה? האם ייתכן והעצב נפגע/ נגזר בטעות בזמן הניתוח ואם לא האם אכן יש דבר כזה שעצב " יתריע" . חשוב לציין כי מאז מהניתוח האצבעות לאט לאט משתחררות אבל האצבע שבה היה חשמל עדיין כואבת ומגיבה שונה משאר האצבעות.

גל שלום, אני מניח שאת/ה עברת ניתוח לשחרור התעלה הקרפלית. בניתוח זה פותחים את התעלה ומשחררים את הלחץ ע"פ העצב המדיאני. לעיתים, בשל צפיפות המבנים בתעלה והלחץ הגדול על העצב, המכשור בו משתמשים עשוי לגרום למגע ישיר עם העצב היוצר את התסמיניםפ שאת/ה מתארת/ת. באופן תיאורטי, יכולה להיות פגיעה יותר קשה לעצב, אך מאחר ועברו שבועיים מאז הניתוח והתסמינים בשאר האצבעות בשיפור, אני ממליץ להמתין בשלב זה ולהיבדק שוב לאחר החלמת הפצע. בברכה, ד"ר יהודה

10/02/2019 | 11:41 | מאת: גל

תודה רבה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד