חתך באצבע ללא יכולת להזיז אותה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

03/02/2019 | 13:39 | מאת: רותם

היי לפני שבוע נחתכתי מסכין וירד לי המון דם, ממש הרבה. סבלתי מכאבים ממש חזקים באצבע וכל יום שעבר חשבתי שזה סתם חתך וזה יעבור, עבר כבר שבוע והנפיחות לא ירדה וגם האצבע נהייתה בצבע סגול ועל להזיז אותה אין על מה לדבר, כבר שבוע שהאצבע שלי משותקת וכל פעם שאני מנסה לגעת בה אני מרגישה זרמים. מה זה? מה עושים?

רותם שלום, מאחר ואת מתארת חוסר יכולה להזיז וזרמים - יש חשד גבוה לפגיעה בגיד, בעצב או בשניהם. יכול להיות גם זיהום משני לחתך. במידה וקיימות אחת מהפגיעות הנ"ל, ישנו חלון הזדמנויות צר בו תוכלי לטפל בהן ולכן הייתי ניגש בדחיפות לבדיקת רופא עוד היום ואם אין אורטופד או מומחה כף יד זמין, הייתי מבקש הפניה למיון. לא הייתי דוחה את זה !!! בהצלחה ורפואה שלמה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד