אצבעות ידיים וכאבים לאחר לידה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

29/01/2019 | 21:33 | מאת: אנונימית

שלום רב,אני 5חודשים אחרי לידה ובזמן האחרון לרוב אחרי התעוררות משינה יש לי כאבים באצבעות הידיים בעיקר שאני סוגרת את האצבעות יש כאב חד ומטריד,אציין בנוסף שיש גם כאב בכתף כאשר אני מאכילה את התינוק,אשמח לייעוץ,תודה מראש.

כאבים באצבעות ובכף היד הינם תופעה נפוצה בנשים בטרימסטר השלישי להריון ולאחר לידה. מצבים אלו נגרמים לרוב מעליה בנפח הנוזלים ברקמה ובגמישות יתר של הרצועות כחלק מהכנת הגוף ללידה. תופעות אלו נמשכות למשך זמן ארוך יותר בנשים מניקות, מאחר והורמוני "ההריון" עדיין מופרשים, אך לרוב חולפות מספר חודשים לאחר הלידה או לאחר הפסקת ההנקה. בכל מקרה, מאחר ואת מתארת כי המצב קיים כבר מספר חודשים, הייתי ניגש למומחה לכירורגיה של היד לבדיקה לראות כי אכן מדובר במצב הקשור לתקופה שסביב הלידה וכי הוא בר חלוף. רפואה שלמה ומזל טוב

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד