שבר באצבע חמישית אצל ילד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

19/12/2018 | 11:54 | מאת: דניאל

שלום רב, בני בן ה - 9 נחבל מכדור בזרת יד ימין. ישנה רגישות במישוש שמעל PIPJ, והגבלה בתנועות. בצילום רנטגן במיון נמצא שבר בגליל אמצעי דיסטלי אצבע 5. הרופא אמר שמדובר בשבר עם תזוזה ומומלץ טיפול ניתוחי לשחזור וקיבוע השבר. ברצוני לשאול האם רק בעזרת ניתוח ניתן לטפל בשבר זה והאם הניתוח צריך להיות בהרדמה מלאה (כפי שחושב הרופא) או שאפשר גם בטשטוש בגילו? הילד מרגיש מצוין ולא סובל מכאבים חזקים. בנתיים בוצע קיבוע ע"י סד גבס. תודה

פורום זה עוסק במחלות/פציעות במבוגרים בלבדץ ממליץ לפנות למקורות אחרים העוסקים בילדים

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד