נפילה על היד וקרע ב- tfcc

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

25/11/2018 | 12:57 | מאת: אמנון

דר' שלום. נפלתי לאחור וכדי לא ליפול על הגב הושטתי ידיים לאחור וכתוצאה מכך קיבלתי מכה חזקה בשורש כף יד שמאל. לא היה שבר אך נראה ב us וב- mri קרע ברצועה הנ"ל. אני סובל מכאבים ביד, קושי לסובב אותה מלא, נימלול/עיקצוץ באצבעות וירידה בכח היד. האורטופד המליץ על תומך לשורש כף היד . הייתי מעוניין לדעת מהי רצועה tfcc ומה תפקידה וכיצד ניתן לטפל בקרע הנ"ל?

16/12/2018 | 14:46 | מאת: ד"ר סורין יורדאש

שלום רב, רצועת ה- TFC נמצאת בצד החיצוני של שורש היד. תפקידה גם לייצב את שורש היד, וגם לשמש כבולם זעזועים בתנועות של הטיה חיצונית של שורש היד. לאנשים רבים יש קרעים ברצועת ה- TFC, ורק במעט המקרים הקרע כואב. פעמים רבות, שימוש בסד תומך לשורש היד וטיפול בפיזיותרפיה מספיקים כדי להפסיק את הכאב. במקרים אחרים ניתן לטפל על ידי ניתוח. רפואה שלמה, ד"ר יורדאש סורין דניאל

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד