קיבוע אצבעות לאחר פרק זמן לא קצר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

16/10/2018 | 09:35 | מאת: ליאה

שלום רב נפלתי והזרת נשברה וזזה ממקומה בחיבור לכף היד. לאחר מספר שבועות אחרי הנפילה הגעתי למיון לאיבחון. עם זריקת הרדמה ניסו ליישר את האצבע ולהחזירה למקומה אך בצילום נראה שלא הצליח. היום דרוש ניתוח כירורגי עם יישור העצם והכנסת בורג ליישור. האם יש דרכי אחרות לקיבוע ללא הניתוח ? האצבע מתפקדת , אך לא נסגרת עד הסוף והיא קצת עקומה. האם אפשר לקבע רק 2 האצבעות 4-5 ליישור הזרת ? מה היית ממליץ? תודה לאה מהלר

23/10/2018 | 15:06 | מאת: ד"ר סורין יורדאש

שלום רב, את מתארת מצב מורכב. אם האצבע עקומה, נשמע הגיוני לנסות ולשפר בניתוח. לפעמים יש צורך לבצע גם שחרור גידים, ולא רק טיפול בעצם. אני מציע שלפני הניתוח תפני לבדיקת מומחה לכירורגיית יד רפואה שלמה, יורדאש סורין דניאל

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד