קרע ברצועה באצבע ושבר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

05/11/2017 | 10:14 | מאת: מיכל

שלום. לפני יומיים עקב חבלה נוצר שבר קטן אנכי ללא תזוזה בעצם הגלילת המרוחקת של אצבע שלישית ביד. מחכה כרגע לקיבוע ואורטופד טראומה אמר לי שגם הרצועה נקרעה. הוא יודע בגלל סוג השבר. מדובר ברצועה הצידית של המפרק הרחוק באצבע. מחכ שיעשו לי קיבוע. לדברי זו בעיה כגולה במפרק. האם הרצועה הזו יעולה להתאחות? מה צפוי לשבר ולקרע ברצועה? תודה

06/11/2017 | 07:34 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

כעיקרון - רצועה חשובה ליציבות המפרק. אם המרפק אינו יציב - יש צורך לקבעו בצורה כלשהי, שמרנית או ניתוחית. עצתי לפנות לבדיקה ואיחבון לרופא מומחה בכירורגית יד. בברכה ד"ר יעקב פעילן

06/11/2017 | 07:46 | מאת: מיכל

שמו לי קיבוע כנראה לחודש הקרוב. האם רצועה יכולה להתאחות?

06/11/2017 | 14:33 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

זמן החלמה של רצועה הינו כ- 6 שבועות. בחלק מהמקרים יש צורך בקיבוע של 6 שבועות ובחלק מספיק 3-4 שבועות. התייעצי עם כירורג היד המטפל בך. בברכה ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד