סינוביה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

24/01/2005 | 22:30 | מאת: ס.מ.

שלום רב מבקשת לדעת מהו המונח הנ"ל באנגלית. כמו כן אני מבקשת לדעת מהי משמעות האבחנה "סינוביה מוגדלת בגודל 5.7 ממ בפרק ירך שמאל לעומת 2.7 ממ בפרק ירך ימין. אין נוזל בפרק". ומהו הטיפול המומלץ בנושא. תודה מראש ס.מ.

26/01/2005 | 18:33 | מאת:

לס.מ. שלום סינוביה הנה רקמה הנמצאת בכל מפרק ומפרק ומפרישה נוזל לתוך המפרק המזין את הסחוס. יש לסינוביה תפקידים נוספים והיא מגיבה במצבי תחלואה שונים. הסינוביה מהווה מרכיב חשוב במפרק. (Synovium). לגבי החלק השני של השאלה אני לא בטוח שאני יכול לענות היות ולא ראיתי את הההמיה ולא בדקתי לפני כן את החולה כך שלא ברורה לי משמעות הציטוט. בברכה ד"ר גרינטל