מפרק ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

20/01/2005 | 12:37 | מאת: שמיל

שלום. אני בן 39 סובל כחודשיים מכאבים עזים במיפרק ירך ימין.לאחר מיפוי עצמות נמצאה קליטה פטולוגית בפרק הירך שניראת שמערבת את ראש הפימור.חשד ל avascular necrosis ובבדיקות ct נראית צפיפות מופחתת של ראש הירך.ברצוני לציין שבשבוע האחרון אני מרגיש שיפור מסוים אך בכל זאת עדיין מודאג. אגב,לפני כעשר שנים היתה אותה בעיה במיפרק שמאל ואחרי זמן מה נעלמה. האם לקוות שגם הפעם תעלם? מה לעשות הלאה. הרבה תודה.

26/01/2005 | 23:08 | מאת:

לשמיל שלום חשוב במצב כזה לעשות את האבחנה בין נמק של פיסת עצם מראש הפמור לבין "אבדן מסת עצם זמנית". שני המצבים בדרך כלל מחלימים יפה אך חשוב מאד להגדיר אותם, לאבחן אותם, להזהר מסיבוכים ולפתור סיבוכים אם התפתחו בברכה ד"ר גרינטל