פרק הירך - תוצאות מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

15/01/2005 | 23:22 | מאת: דודי

אמי בת 70. סובלת כשנה מכאבים עזים בפרק הירך בזמן הליכה, עד קושי ממשי בתפקוד. בתוצאה שקיבלה מבדיקת מיפוי עצמות נאמר: כי הממצא במפרק הימני יכול להתאים לתהליך ארתריטי בולט ביותר, וכן שאין לשלול שמדובר בתהליך משני ל AVN באיזור זה. אודה לך אם תוכל לבאר במעט מה המשמעות של הנ"ל ? האם יש קשר להיתכנות של פריצת דיסק בעמוד השדרה?

18/01/2005 | 17:56 | מאת:

לדודי שלום וברכה שנה של כאבים בפרק הנה שנה קשה ובעצם חשוב לדעת מה האבחנה כדי לנסות ולהגיע למסקנה טפולית. לא כתבת לנו מה יש בצילום הרנטגן. אני בטוח שהאורתופד בצע צילום רנטגן. אם בצילום יש ניוון קשה שמסביר את הכאב הרי המפוי מדבר על ניוון. אם הצילום תקין אזי קרוב לודאי המפוי מדבר על AVN ומשמעותו פיסת עצם בראש עצם הירך שעברה נמק והגוף כעת עסוק בתיקון הנזק. ככלל, ל AVN שנה זה הרבה זמן וצריך להיות בטוח שלא קרה משהו נוסף. אנא עדכני אותנו בברכה ד"ר גרינטל

13/04/2005 | 04:17 | מאת: רונן

אני סובל מזה 10 (מגיל 17)שנים מכאבי ברכיים, בעיה לעלות מדרגות ולעיתים קרובות כאב שבילתי נסבל ,עברתי מיפוי עצמות לפני שנתיים וגילו שיש לי ממצאים מינימליים בברכיים, קרוב לודאי על רקע תהליך ארתריטי. עברתי בדיקה EMG והכל יצא נורמלי לא מצאו כלום. האורתופד שלי אמר שאני צריך לעבור סידרה של פיזיותרפיה אך זה לא עזר גם לא חימום פנימי או הדבקת הברך ברך לי השם טייפינג או משהו כזה האם יש טיפול שיכול לעזור לי? כי אף אחד לא מצליח לעזור לי. האם זה נכון שרק ניתוח בגיל מבוגר יותר יכול להציל אותי? והאם ביטוח לאומי יכול להקיר בי כנכה?