ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

04/01/2005 | 23:06 | מאת: מרי

שלום! אני נמצאת בתהליך החלמה אחרי שבר ב-Tibial plateau ללא התערבות ניתוחית. לאחר הורדת גבס התקדמתי מאוד יפה עם פיזיוטרפיה והגעתי מהר מאוד לכיפוף תקין בברך ללא כאבים. היום אני 4 וחצי חודשים אחרי הפגיעה הולכת עם צליעה קלה ופתאום שוב לא יכולה ליישר ברך, כאבים בפיקה כמו שהיו בהתחלה וזה לא משתחרר כבר כמה ימים. טווח תנועה תקין, רק לא יכולה להרים רגל ללא עזרה בגלל הכאבים. האם יכול להיות מצב כזה של רוורס? האם עלי לדאוג? תודה מראש על התשובה.

15/01/2005 | 09:19 | מאת:

למרי שלום תהליך של רוורס כפי שאת קוראת לו יכול להיות חלק מתהליך ההחלמה אך תמיד במקרים אלו יש לשלול סיבוך כלשהו. למשל קרע מניסקלי שכעת מגיע לידי ביטוי וצריך לפתור אותו. לכן החכם הנו לחזור לאורתופד שלך, להבדק ולהיות בטוחה שאכן תהליך הריפוי על דרך המלך. בהצלחה מרובה ד"ר גרינטל