כאבים בברך לאחר מאמץ

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

27/12/2004 | 18:43 | מאת: ספורטאי בן 18

לאחר ריצה ארוכה חשתי כאב בברך ימין הלכת לאורטפד עם צילום והוא אמר שאין כלום...(כמו רוב הרופאים היהירים לצערי) לאחר מכן פניתי למומחה והוא השווה עם רגל שמאל(טווח תנועה והיקף) ואמר שיש דלדול בברך ימן שהוא לא משמעותי ממש (אם אני זוכר טוב זה היה הבדל של סנטימטר) כמו כן הוא הבחין בצילום במה שלדעתו הוא מעט שומן שנכס... הבדיקה אצלו לא העלתה שם דבר חד משמעי ואפילו נראה שאין כלום כי לא כאב לי שום דבר שהוא ניסה לעקם בברך כדי לוודא שזה שום דבר רציני..הוא הפנה אותי לבדיקת MRI ממצאי הבדיקה היו : המנסקי שמורים ללא עדות לקרע דלדול ב- ACL ה- PCL,MCL,LCL וכן גידי הקוואריצפס והפלטה תקינים המדור הפלטפורמי שמור לטרלית ומעל לפלטה נראת כרית שומן עם מטע נוזל סביבה. מימדי התהליך כ- 8X15 מ"מ השאלה שלי היא מה פירוש הממצאים, כיצד לטפל אם ישנה בעייה והאם הם עלולים להוריד לי פרופיל לקאת הגיוס? תודה מראש

15/01/2005 | 09:48 | מאת:

לספורטאי בן ה 18 שלום חשוב שתדע שכל בדיקות ההדמיה מטרתן לעזור ולאשש ולשלול אבחנות. ל MRI יתרון אדיר ביכולת שלו לראות דברים בפרטים רבים אך לעיתים קרובות פרטי יתר מטעים. למה הדבר דומה? להסתכלות על השולחן דרך המקרוסקופ. אתה יופי יכול להבחין בפרטים אך האם השולחן רלוונטי לצרכים שלך אתה לא יודע כי אתה עסוק בפרטי סיבי העץ..... לכן אין ברירה אלא שוב להתחיל ולפנות לחוות דעת לאורתופד שיבדוק, יחשוב יעיין בצילומים ובבדיקות ההדמיה ויאמר מהן האפשרויות לפתרון הבעיה.... בברכת הצלחה ד"ר גרינטל