כמעט מיואש.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

27/12/2004 | 08:30 | מאת: יוסי נ

שלום! יש לי כבר מספר שנים ( בערך 5) כאבים חזקים בברכיים: במיוחד(!) בעלייה/ירידה במדרגות. גם כיפוף הברכיים בעמידה שפופה מכאיב לי מאוד. על ספורט אני רק יכול לחלום. אני בן 29 כיום. הייתי בפיזיותרפיה בתה"ש - לא עזר לי (אולי כי לא התמדתי וכי התרגילים היו כמעט בלתי ניתנים לביצוע). מיפוי עצמות שעשיתי אז לא הראה משהו מיוחד - אבל אז גם לא היו לי כאלה כאבים. הלכתי להתייעצות עם רופא מומחה (מנתח) ד"ר אגר בחולון לפני שנתיים לערך- הוא אמר לי שלדעתו יש לנתח אבל כדאי לנסות שוב פיזיו. רופא אחד אבחן את הבעייה ככרונדומליצה פטלה. רופא אחר אמר שזו לא הבעייה - יש לעבוד במכון כושר. ניסיתי אופניים - אחרי פעילות יש לי כאבים. אני כבר לא יודע מה עלי לעשות ולמי לפנות. אני חושש מניתוח - זה הרי טבעי. למי לפנות? אודה לך מראש על תשובתך.

15/01/2005 | 09:35 | מאת:

ליוסי שלום על פניו נראה לי שכל אחד מהרופאים אמר לך אותו דבר אבל מזוית מעט שונה. לכן להערכתי אתה צריך אינטגרציה של המידע, ומשמעותו לפנות לאחר מאורתופדים העוסקים בברך ולהבדק, להראות את צילומי הרנטגן ולתת לו להגיע למסקנות. אז פשוט לשלוף פיסת נייר ואחת לאחת לשאול את השאלות ולקבל את התשובות בברכה ד"ר גרינטל