מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

25/12/2004 | 06:30 | מאת: אבי

במיפוי עצמות שביצעתי התקבלה התשובה הבאה -הממצא בראש הירך משמאל אכן יכול להתאים ל-avn מה הכוונה בכך ומה הפירוש של -avn והאם יש לכך טיפול

15/01/2005 | 10:09 | מאת:

לאבי שלום AVN הנו נמק של פיסת עצם מראש עצם הירך (במקרים אחרים הברך או מקומות אחרים). פיסת עצם 'מתה' והגוף מטפל בה ומחליף את העצם המתה בעצם חדשה. הטפול עשוי להיות המתנה, ורוב המטופלים מחלימים באופן ספונטני, עשוי להיות טפול ניתוחי במקרים מסוימים, וישנם טיפולים נוספים שאין אני יכול לפרט עקב האימפקט הכלכלי שלהם. לכן חשוב לשאול שאלה זו את האורתופד המטפל בברכה ד"ר גרינטל