מתיחה ברצועת הברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

20/12/2004 | 09:19 | מאת: דן

שלום רב. שמי דן ואני חייל בן 20. משרת ביחידה קרבית, סוחב "משקלים" ובאזרחות מטייל רוכב על אופניים רץ ריצות ארוכות ומטפס צוקים. בעקבות טיול אופניים ארוך בשבת האחרונה ואי ביצוע מתיחות לפני הטיול- אני מרגיש כאב באזור הפנימי של מפרק הברך- המתגבר בשעת הרמת הרגל וכיפופה . אציין שהרגשה כזאת הרגשתי רק במצבי קיצון בודדים בעבר והיא חלפה עם תום הפעילות. כרגע אני נח כבר יומיים ומורח בנגיי על האזור. 1-האם יש חשש לקרע ברצועה(או מתיחת יתר אם קיימת בכלל?) 2-מה הפעילות הרפואית של הבנגיי-משכך כאבים בלבד או תורם לטיפול בשורש הבעיה? האם עדיף וולטרן ודומיו? 3-האם מומלצים תרגילי חיזוק כלשהם או מנוחה בלבד? בתודה מראש דן חובש צוות מוביל 869

20/12/2004 | 17:56 | מאת:

לדן שלום חייב להיות לך ברור שאסור לרופא להמליץ על טפול טרם בדק את החולה ויש לו מושג על האבחנה האפשרית. מצד שני ברפואה הכל יכול להיות כך שהתשובה על כל אפשרות הנה אוטומטית 'כן'. לשאלתך לגבי פעילות של בנגיי: היות ואין אנו בפורום יכולים לדעת מהו שורש הבעיה (שוב חזור לשורות הראשונות: לא בדקנו אותך וכו') אין אפשרות לענות בצורה אמיתית על השאלה. מה שכן, ניתן לאמר בבטחה כי בדרך כלל המשחה מקלה סימפטומים. התשובה לשאלה השלישית דומה לתשובה לשאלה השניה ושוב נובעת מהעובדה שאין אנו יודעים מה האבחנה היות ואף אחד מאתנו לא בדק אותך. ובעצם העצה הכי טובה: גש לרופא היחידה, הבדק, לעיתים קרובות רופא היחידה יכול לענות לך על השאלה, יכול לחילופין להפנות אותך לבדיקת אורתופד ואז התשובות תהיינה בטוחות. בהצלחה מכולנו ד"ר גרינטל