שינויים ניוונים בברכים- שחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

15/12/2004 | 18:23 | מאת: לאה פולסקי

מזה מספר 3 שבועות יש לי כאבים חזקים בברכים כאבים שאינם מאפשרים לי ירידה במדרגות,ו כיפוף הברך כ"כ גם בשכיבה ישרה קשה לי ליישר את הרגל. בקרתי אצל אורטופד קבלתי תרופה בשם אתופן 400 מ"ג 2 כדורים ביום , כיון שאובחנה אצלי דלקת ונוזלים בברך. כ"כ נאמר לי שיש לי שחיקה בסחוס ואין מה לעשות , אלא רק פיזוטרפיה ותרופות, ושאקח בחשבון שבעוד מספר שנים אצטרך להחליף ברך. שאלתי: מה זה שינויים ניוונים מה זה שחיקת סחוס? מחכה לתשובתכם תודה לאה נ.בץ האבחנה שאובחנה היא|:osteoaritis of knee

15/12/2004 | 18:27 | מאת: לאה פ

שכחתי לציין שגילי הוא 60

19/12/2004 | 20:04 | מאת:

ללאה שלום סחוס הנו מבנה מורכב. פעולה תקינה שלו דורשת שלמות מבנה, על כל היבטיו. לעיתים חלק מהמבנה נפגע (מסיבות שונות) ומתחיל תהליך של פגיעה מתרחבת בסחוס. הסחוס מאבד את התפקוד שלו, חלקים ממנו נפגעים ומוסרים משטח המפרק, ומתקבל מצב שבו הסחוס מתפרק מעל העצם בהדרגה. תהליך זה שבו הפרק מאבד סחוס הנו תהליך הניוון, תהליך מורכב. 'שחיקת סחוס' הנו כינוי לעובדה שהסחוס אובד אל תוך המפרק. בברכה ד"ר גרינטל

16/01/2005 | 20:18 | מאת: לאה

שלום לך ד"ר גרינטל קבלתי את תשובתך. בינתיים עשיתי מיפוי עצמות והתוצאה היא: ריכוז מוגבר בחלק העליון של עצם הפטלה מימין באזור הפטלו-פמורלי- יכול להתאים לאנטזופטיה. כמו כן הדגשה דיפוזית בכל פרק הברך מימין- שינויים אוסטיאואוארתריטייס וסינובייטיס קלה בתא הפנימי. אין עדות לפתלוגיה מניסיקאלית. מה זה בעברית ??????????. ומה זה ניתוח להחלפת הברך ומה דעתך על כדור בשם מגה גלוקס לבנייס הסחוס? תודה לתשובתך לאה