החלפת פרק ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

08/12/2004 | 09:50 | מאת: צפי

שלום רב, לפני שנה עברתי ניתוח להשתלת פרק ירך. הניתוח עבר בהצלחה ההחלמה מהירה ואני מנהלת אורח חיים רגיל ואף מתעמלת במכון כושר. לאחרונה הרגל השניה מבקשת לעשות ניתוח דומה כי אני סובלת מכאבים ברגל זו. אני בת 68 (נראית כמו בת 25, משקלי נורמאלי ובריאותי בדרך כלל תקינה. שאלותי: 1. האם כדאי לנתח גם את הרגל השניה? 2. בזמן האחרון יש לי בעיה בפרקי אצבעות הידיים,הן כואבות וקשה לי לכופף אותן. האם יש קשר בין פרקי הרגלים לאילו של הידיים ואיז סוג של טיפול אתם ממליצים. בתודה על טפולכם צפי

14/12/2004 | 19:25 | מאת:

לצפי שלום וערב טוב נראה אם נענה על השאלות לשביעות רצונך: 1.האם כדאי לנתח גם את הרגל השניה? תשובה: ההחלטה לנתח פרק ירך תלויה בכאב. במידה וקיימת בעיה הגורמת לכאב וירידה באיכות חיים באופן משמעותי ניתן לשקול את הניתוח. היות ונותחת בצד אחד את יודעת היטב מה היתה מערכת ההחלטות שלך וניתן להפעיל שיקול דעת דומה לצד השני. 2. בזמן האחרון יש לי בעיה בפרקי אצבעות הידיים,הן כואבות וקשה לי לכופף אותן. האם יש קשר בין פרקי הרגלים לאילו של הידיים ואיז סוג של טיפול אתם ממליצים. בתודה על טפולכם תשובה: דבר ראשון יש לגשת לרופא המשפחה ולראות אם צריך ברור לפני שחושבים על טפול בהתאם לממצאים ולאבחנה ניתן לחשוב איזה טפול רלוונטי. לעיתים יש להתייעץ עם מומחה בתחום הראומוטולוגיה לעניין זה. בברכה ד"ר גרינטל

25/12/2004 | 14:59 | מאת: amos

אם תוכלי לציין אצל מי עשית את הניתוח - אודה לך