כאבים במפרקי הירך והברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

23/11/2004 | 20:24 | מאת: זהבה

שלום רב מזה שנה אני סובלת מכאבים ביום ובלילה - הכאבים נודדים ממפרקי הברכיים למפרק הירך ולעתים" מושכים" בין הירך לבררך ואף לאגן. הצילומים מראים על שחיקת סחוס. קיבלתי תרופה להקלת הכאבים שעזרה מאד, אך עם סיומה חזרו הכאבים. הרופא קבע לי תור רק לעוד 3 חודשים. האם עלי להמתין או לבקש להמשיך בתרופה. שם התרופה:סלוקס 200 . לקחתי אותה במחזור של 10 ימים 2 כדורים ביום. הפסקה 10 ימים ולאחר מכן עוד מחזור של 10 ימים. נ.ב אני בת 62. זהבה

24/11/2004 | 17:40 | מאת:

לזהבה שלום (שמה של גיסתי היפה זהבה.....) לקיחת תרופה תמיד אפשרית תחת חובת זהירות. יש אנשים שיכולים לקחת תרופה לחודשים ללא תופעות לואי ויש אחרים שלוקחים מספר גלולות מתרופה מסוימת ונגרמת להם פגיעה בכליה או בכבד וכו'. לכן במידה ויש לך זמן המתנה ארוך לאורתופד הרי קיימות מספר אפשרויות: האחת לבחור אורתופד אחר. אפשרות שניה הנה להמתין (לא נראה לי שאת מחבבת אפשרות זו) ואפשרות שלישית הנה להמשיך וליטול תרופות. היות ורצוי שנטילת תרופה תהיה מושכלת, ניתן להתייעץ עם רופא משפחה, שאצלו בדרך כלל זמן המתנה סביר, והיות ורופא המשפחה מכיר את תופעות הלואי וההשפעות ההדדיות בין התרופות קרוב לודאי שהוא יעוץ עצה טובה.