אוסגוד שלאטר !

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

11/11/2004 | 17:22 | מאת: ירון

שלום ד"ר .. אני בן 19 ובעייתי היא כזאת , מזה כחודשיים וחצי אני סובל מכאבים מתחת לברך ימין ,ישנה בליטה קטנה ממש מתחת לברך ( הכאב בא לידי ביטוי כאשר אני עוסק בפעילות ספורטיבית או לחילופין הולך הליכה ממושכת וכדומה ). ביקרתי אצל מספר רופאים וניתקלתי בתשובות שונות , אחד טען שאני בריא לחלוטין וזו מכה יבשה ואחר טען שזו מחלה שנקראת אוסגוד שלאטר ! אם הכן מדובר באוסגוד שלאטר .. מה משך ההחלמה ? איך מטפלים ? האם הליכות ומאמץ גופני לא בהכרח פעילות ספורטיבית עלולה להזיק ? והשאלה שהכי מטרידה אותי .. בפורומים השונים ניתקלתי בכמה אנשים שחלו באוסגוד שלאטר בערך בגילי והמחלה לא עברה להם גם כעבור 10 שנים , האם זה יכול לקרות לי ? למה זה קורה ? איך מונעים ? מה הסיכוי שדבר כזה יקרה ?

17/11/2004 | 17:10 | מאת:

לירון שלום מדובר על מתיחה של סחוס הגדילה באזור הברך שבו אחוז הליגמנט המגיע מהפיקה. סחוס הגדילה לא תמידחזק ולעיתם כואב עקב מתיחה מקרוסקופית. זה מצב כואב ובדרך כלל נעלם כאשר סחוס הגדילה נעלם עם סוף תקופת הצמיחה. כאבים לאחר מכן? הדבר דורש חשיבה בדיקה מדוקדקת כדי שלא יהיה מצב שישנן בעיות אחרות שמשליכים אותן על אוסגוד שלטר.... בברכה ד"ר גרינטל