שחיקת סחוס בירכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

01/11/2004 | 22:18 | מאת: אורי

דר' ארנון גרינטל שלום אני בן 50 סובל מבעיות ברכיים מגיל 29 . היום במצב שחיקת סחוס כה גבוה שהפיקות באי מוביליות. האורטופד מציע נתוח - שחרור הפיקות והזרקת חומר כרבולות תרנגול כל כמה חודשים. ובעוד 10 או 15 שנים אם אפשר - לבצע החלפת מפרקי הברכיים. שאלתי היא 1. אפא נתן לבצע גידול חיצוני של סחוס מהברך שלי ומה מידת ההצלחה מול הניתוח שכנראה לא ממש יעזור. תודה מראש אורי

01/11/2004 | 22:20 | מאת: אורי

דר' ארנון גרינטל שלום אני בן 50 סובל מבעיות ברכיים מגיל 29 . היום במצב שחיקת סחוס כה גבוה שהפיקות באי מוביליות. האורטופד מציע נתוח - שחרור הפיקות והזרקת חומר כרבולות תרנגול כל כמה חודשים. ובעוד 10 או 15 שנים אם אפשר - לבצע החלפת מפרקי הברכיים. שאלתי היא 1. אפא נתן לבצע גידול חיצוני של סחוס מהברך שלי ומה מידת ההצלחה מול הניתוח שכנראה לא ממש יעזור. תודה מראש אורי

02/11/2004 | 19:59 | מאת:

לאורי שלום השיטות השונות לתקון סחוס למשל על ידי גידול חיצוני של סחוס רלוונטיות לדפקטים מקומיים, לחורים בסחוס, אך לא לבעיה כללית של הסחוס בברך. כאשר ישנה פגיעה כללית כל השיטות ששמעת עליהן לא עובדות. אתך ד"ר גרינטל

03/11/2004 | 22:00 | מאת: אורי

דר' גרינטל תודה על תגובתך המהירה. לא ברור לי לאיזה כיוון ללכת? אורי