כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

31/10/2004 | 19:56 | מאת: ציונה

לד"ר גרינטל שלום. אני בת 55 ומזה כ-5 חודשים סובלת מכאבי ברכים לאחר צילומי ברכיים ובהמלצת הרופא האורטופד המומחה לבעיות ברכיים אני עושה תרגילים לחזוק שרירי הברך ולובשת ברכייה לכל ברך בשעת עמידה. עדיין יש לי כאבים, האם אתה ממליץ על מתן זריקה/ות לתוך הברך? בתודה וברכה, ציונה

01/11/2004 | 16:41 | מאת:

לציונה שלום מה חושב האורתופד שלך? זוהי נקודת המפתח. היות ואנו בפורום לא יודעים מהי האבחנה, דהיינו מהי הסיבה שאת סובלת כאב, ויש בעיות שזריקה יכולה לעזור ויש בעיות שזריקה לא רלוונטית. האורתופד שלך שיודע את הסיבה לכאב יכול לקבוע לגבי זריקה, אם יש סיכוי שתעזור הוא יציע את האפשרות. יש לקחת בחשבון בעיות נוספות: להזהר במקרים של אולקוס, יתר לחץ דם, סכרת, ובמקרים אלו להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי הזריקה וסוג הזריקה. בשלומות ד"ר גרינטל

03/11/2004 | 16:45 | מאת: זינה

לד"ר גרינטל שלום. אני בת 57. יש לי שחיקת סחוס בשתי הברכיים. בזמן האחרון התחלתי ללכת להתעמלות בשם "פילאטיס" שבין היתר עובדת על חיזוק שרירים בברכיים. שאלתי: האם זה יכול להזיק לברכיים שלי? תודה מראש ושלום.