נמק בפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

29/10/2004 | 07:00 | מאת: חנוך

שלום לרופאי הפורום, אני בן 64, בריא בדרך כלל ועוסק בעבודה קשה בחקלאות. מזה כשלושה חודשים סובל מכאבים בפרק הירך ברגל שמאל ובאבחנת האורטופד לאחר צילומי רנטגן וגם ב MRI נקבע כי סובל אני מנמק של ראש צוואר הירך - AVN. נאמר לי כי יש אפשרות טיפול בבעיה זו בעזרת תא לחץ. אבקש חוות דעתכם בנושא, מהוא הטיפול, בעיקר האם יש סיכונים בטיפול והאם באמת ניתן להגיע לריפוי מלא. בתודה

29/10/2004 | 18:26 | מאת:

לחנוך שלום אצל חלק נכבד ואולי רוב אלו שיש להם נמק של ראש עצם הירך התהליך מחלים ונעלם בעצמו ונרפא, חוזרים לפעילות ללא הפרעה. לעיתים, קורה בצורה משנית נזק לסחוס ומצב הפרק מדרדר והולך וכתוצאה במשך הזמן נוצר צורך לניתוח להחלפת הפרק. ישנן סברות שבשלבים מסוימים תא לחץ יכול לעזור 'לעבור את השלב בשלום' ולהחלים. ישנם הסוברים שבעצם גם תא לחץ לא משפיע על המהלך הטבעי של הבעיה, ומנקודת ראותם שמוש בתא לחץ לא מפחית את מספר החולים הזקוקים לניתוח בסיכומו של דבר. כך שישנם פנים לכאן ולכאן. לכן כדי להתקדם עליך לשבת מול הרופא המטפל ולשאול אותו על דעתו בענין תא הלחץ.... בברכה ד"ר גרינטל