קרינת רנטגן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

27/10/2004 | 09:51 | מאת: יעל

עברתי לפני 3 חודשים תאונת דרכים. כתוצאה ממנה היה לי שבר באצטבטולום. יש לי שבר מינימלי. סרבתי לעשות צילומי רנטגן לצורך מעקב בגלל הקרינה. כעת הרופא ביקש שבעות חודשיים אני אעשה צילום c.t. 1. מה המשמעות של מעקב אחרי איחוי שבר האם לשם כך צריך להחשף לקרינה מיותרת? 2. האם ניתן לעשות mri במקום c.t. ולקבל מידע וכך לא להחשף לקרינה?

29/10/2004 | 18:21 | מאת:

ליעל שלום ההדמיה של שבר בפרק הירך מטרתו למסור לרופא המטפל מהו המצב של הפרק בעת בצוע ההדמיה. למשל אם יש כאב מהו ההסבר לכאב, האם מתפתח ניוון וכדומה. כל סוג הדמיה יכול להראות מספר דברים. אין סוג הדמיה אחד מחליף את סוג ההדמיה האחר כך שמפוי עצם מראה מנקודת מבט אחרת של MRI, CT מראה מנקודת מבט משלו וכדומה. לכן כדאי לשאול את הרופא שלך שבצע את ה CT מה התועלת שאת אמורה להפיק מה CT ואז להיות מסוגלת להחליט בצורה מושכלת. בברכה ד"ר גרינטל