שאלה חשובה לד"ר ארנן גרינטל!!!

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

25/10/2004 | 14:44 | מאת: עדנה

לד"ר ארנן גרינטל שלום רב! יש לי שאלה מאוד חשובה ומציקה לשאול אותך: אני בת 50 חולת סכרת והרופא שלי אמר לי ללכת הרבה ברגל שזה מוריד את הסוכר. אבל, יש לי בעייה נוספת: שחיקת סחוס בשני הברכיים וכשאני הולכת אני מרגישה כאבים חזקים ברגליים. מצד אחד אני חייבת ללכת על מנת להוריד את הסוכר. מצד שני יש לי כאבים חזקים ברגליים - וכתוצאה מכך הפסקתי לגמרי מן ההליכה. מה עליי לעשות??? אשמח מאוד לשמוע את דעתך.

25/10/2004 | 19:06 | מאת:

לעדנה שלום הדילמה שאת מציגה שכיחה ומטרידה אנשים רבים. אלא שקיימים סוגי פעילות שאינם דורשים הפעלת ברכיים תחת עומס, דבר לו אינך מסוגלת עקב שחיקת סחוס. שחיה? זוהי אלטרנטיבה מצוינת. דורשת כוח, התמדה, בונה ומחזקת שרירים ללא עומס על הברכיים. השאלה כמובן אם את אוהבת ויכולה לבצע. אלטרנטיבה נוספת הנו חדר כושר. בחדר כושר ניתן לבצע התאמה ספציפית של הפעילות לצרכים שלך כך שתוכלי להשיג את אותה מטרה ללא עומס מהברכיים. בברכה ד"ר גרינטל