בר בראש ה-femur

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

21/10/2004 | 11:16 | מאת: אורלי

רציתי לשאול מהו שבר בראש ה-femur. איפה בדיוק נמצא ה-femur ומה סוגי הטיפול בשבר מסוג זה. מה עושים כאשר מחליפים את ראש ה-femur ומה המשמעות של ניתוח כזה אצל אדם בן 78. אשמח לתגובות! תודה רבה!

22/10/2004 | 01:22 | מאת: אלישבע

אורלי,אני חייבת לציין שזה מגניב ששתינו מחפשות באינטרנט נואשות... זה היה מגניב לראות שאת כתבת את זה... תגידי לי אם עונים לך או אם יש לך משהו טוב... סוף שבוע נעים...

24/10/2004 | 22:03 | מאת:

לאורלי שלום החלק המקורב של עצם הירך (פמור) חשוף לשברים בתנאים מסוימים. בגיל צעיר טראומה משמעותית כגון תאונת דרכים יכולה לגרום שבר, בגיל מבוגר עקב ירידת מסת העצם ("בריחת סידן") האזור נוטה לשברים. כאשר השבר קורה בבסיס החלק העגול, הכדורי של ראש עצם הירך מדברים אז על שבר של ראש הפמור. היות וקיימת בעיה ספציפית באספקת הדם לאזור הזה הרי בגיל המבוגר הנטיה הנה לבצע ניתוח ולהחליף את החלק השבור שמנותק מאספקת הדם במשתל מלאכותי. אצל רוב האנשים הניתוח עובר בהצלחה, שיקום הפרק מחזיר את המבוגר לפעילות רגילה. אל לשכוח כי כמו כל ניתוח בגיל המבוגר השבר וכל שכרוך בניתוח עשוי להיות מלווה בסיבוכים ובעיות אחרות. האם התשובה מספקת??? בברכת הצלחה ד"ר גרינטל