AVN

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

20/10/2004 | 21:37 | מאת: אבי

מזה כשנתיים אני סובל מכאבים ברגל ימין שאובחנו בטעות כמוקרנים מהגב לאחרונה עברתי סדרת בדיקות נוספת ואובחן אצלי AVN במפרק הירך במצב מתקדם. שאלתי מהם הטיפולים הנחוצים האם הם יעילים או שאני אצטרך לעבור ניתוח,אני בגיל 41.

20/10/2004 | 22:53 | מאת:

לאבי שלום כאשר יש מצב של AVN בפרק הירך הרי הפרק עשוי להחלים במלואו תוך מספר חדשים והכאב חולף ואדם חוזר לתקנו לעיתים הפרק נפגע והולך ונהרס ואז הכאב ממשיך ואף מחמיר בהדרגה ומופיעים סימני ניוון קשים במפרק. במקרים אלו הדרך היחידה לעזור הנו ניתוח להחלפת המפרק. חשוב אצל אדם צעיר להתאים את השתל לגיל צעיר. בברכה ד"ר גרינטל

27/10/2004 | 21:40 | מאת: חנוך

שלום לרופאי הפורום, אני בן 64, בריא בדרך כלל ועוסק בעבודה קשה בחקלאות. מזה כשלושה חודשים סובל מכאבים בפרק הירך ברגל שמאל ובאבחנת האורטופד לאחר צילומי רנטגן וגם ב MRI נקבע כי סובל אני מנמק של ראש צוואר הירך - AVN. נאמר לי כי יש אפשרות טיפול בבעיה זו בעזרת תא לחץ. אבקש חוות דעתכם בנושא, מהוא הטיפול, בעיקר האם יש סיכונים בטיפול והאם באמת ניתן להגיע לריפוי מלא. בתודה