כאבים בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

07/07/2004 | 12:17 | מאת: שולה

לפני 10 חודשים שברתי את הקרסול לאחר צילום הרופא אמר לי שיש לי,(אני מקוה שאני כותבת נכון הכתב של הרופא לא ברור) felus של ocd עם שינויים ora. אני רוצה להבין מה יש לי ומה אפשר לעשות . אני עדיין סובלת מכאבים עזים. תודה מראש.

07/07/2004 | 17:22 | מאת:

לשולה שלום וברכה הצלחתי לנחש: מדובר על OCD OCD הנו נזק שמשלב פיסת סחוס והעצם שמתחתיו. את הממצא הזה ראו אצלך בצילום. לגבי 'ORA' יש לי השערות אך כאן רמת הספקולציות גבוהה מידי. בשורה התחתונה * שבר קרסול * טפול שמרני ? * כאבים עזים יתכן והממצא של OCD רלוונטי למקרה ויתכן שהוא ממצא ישן שהיה בקרסול עוד לפני המקרה. קשה מאד לדעת בלי להסתכל על סדרת הציולומים כולה. לעיתים הממצא לא רלוונטי לכאבים ולעיתים רלוונטי. התשובה שלי נראית כמו בתכנית 'SOAP' (לפני עשרות שנים בטלויזיה, סדרה אמריקאית) אבל לצערי כל דבר שניתן לחשוב עליו יכול להיות רלוונטי ויכול להיות לא רלוונטי. מה אפשר להציע לך? ניתן לשוחח עם ד"ר טיטיון - מומחה קרסול וכף רגל - בפורום של אורתופדיה כללית. אבל את צריכה להוסיף המון פרטים. אולי תזכרי בפרטים ששאל אותך האורתופד שמטפל בך ואותם בודאי יש להוסיף. אופציה נוספת זה להגיע למרפאות קרסול וכף הרגל בבילינסון או כל מרפאת כף רגל אחרת לצורך אבחנה וטפול. בהצלחה, מחזיק לך אצבעות ד"ר גרינטל