זריקות סחוס (כרבולת)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

04/07/2004 | 08:27 | מאת: יעל

ברצוני לדעת מהן זריקות אלו? מהי התדירות שיש לבצען? האם אחרי מתן הזריקה ישנה הגבלה כלשהי?

05/07/2004 | 06:45 | מאת:

ליעל שלום מדובר במערכת מסחרית המשווקת זריקות המכילות חומרים הנמצאים בברך הנורמלית. את החומרים מפיקים בדרכים שונות בהתאם למוצר, חלק מתוך כרבולת של תרנגולות ואחרים בשיטות הנדסה גנטית. בדרך כלל מזריקים שלש זריקות בהפרש של מספר ימים האחת מהשניה. לגבי הגבלות - אין הגבלות מיוחדות לגבי יעילות- יש ויכוחים רבים וחילוקי דעות אם ההזרקה יעילה ואם כן לאיזה סוג של ניוון סחוס יש יותר סיכוי להעזר מסדרת ההזרקה בהצלחה ד"ר גרינטל

05/07/2004 | 11:44 | מאת: יעל

כמה זמן לאחר ניתוח אטרוסקופיה מומלץ להתחיל בזריקות?

11/07/2004 | 08:46 | מאת: בלהה

קבלתי בעבר מספר סדרות של הזריקות הללו ועלי לציין בחיוב את התועלת בהן. נכון, לא תמיד בזריקה הראשונה אבל השיפור ברמת הכאבים היה מדהים ויכולת התפקוד חזרה. זה לא תחליף לניתוח אבל ללא ספק הקלה משמעותית מאד ברמת הכאבים. בהצלחה