ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

22/06/2004 | 23:02 | מאת: ורדה

יש לי ברך מקרקשת. האם יש טיפול לא פולשני? האם פיזיוטרפיה עשויה לעזור? האם מגה-גלופלקס עוזר, או רק ליצרן ולמשווק? בברכה

24/06/2004 | 18:08 | מאת:

לורדה שלום (יש לי ברך מקרקשת. האם יש טיפול לא פולשני? האם פיזיוטרפיה עשויה לעזור? האם מגה-גלופלקס עוזר, או רק ליצרן ולמשווק?) יופי של שאלה ציורית. הרבה סיבות יש ל 'ברך מקרקשת'. מבחינה מחשבתית התהליך להתקדם מחייב: א. צריך לשאול אותך מספר שאלות. השאלה הראשונה כמובן הנה האם מדובר בכאב? אך ישנן שאלות רבות נוספות ב. צריך לבדוק אותך ג. צריך לעיין בצילומי הרנטגן לאחר כל זאת, כאשר ברורה הסיבה להרגשה שלך והאבחנה מונחת מול העיניים ניתן לענות על השאלה האם פיסיורפיה יכולה לעזור וכדומה. בעקרון, לרוב הבעיות פיסיותרפיה יכולה לעזור בדרגה זו או אחרת, לכן יש שמוש כזה נרחב בשרות הפיסיותרפי. בעקרון, לגבי השימוש בתוספי מזון הרי יש כאן אלמנט פרסומי, כלכלי, אלמנט שמונע את האפשרות לדיון אבל אהבתי את השאלה בברכה ד"ר גרינטל .