כאבים בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

05/09/2005 | 19:17 | מאת: אבי

מזה כשנה אני סובל מכאבי בברך, מתקשה למתוח אותהומתקשה לדרוך עליה. קיבלתי 2 זריקות קורטיזון אך ללא שיפור בכלל.בבדיקה (מיפוי עצמות) נכתב "קליטת יתר בקונדילוסהפומורולי המדיאלי, מישנית לכונדרומלציה קרוב לודאי". לסיכום "חשד לאוסטיאוכונדריטיס דיסיקנס". ברצוני לדעת: א. מה זה, מה פירוש הממצאים. ב. האם יש חומר רפואי שאני יכל ללמוד על הבעיה. ג. היתכן שזה הקרנה מע"ש תחתון. יש לי שתלים בע"ש תחתון וכן הושתלו לי אלקטרודות. ד. האם יש פיתרון לבעיה? אם כן למי לפנות? בתודה מראש אבי

06/09/2005 | 16:30 | מאת: ד"ר גרינטל

שלום וברכה ככלל, כל פרשנות של אמצעי הדמיה רלוונטית בהתאם לבעיה. לכן קיים קושי לתת הסבר שיכול לעזור ובעיקר להבהיר. טיבם של הסברים כאלו שהם מסבכים את ההבנה.... קליטת יתר בקונדילוסהפומורולי המדיאלי, מישנית לכונדרומלציה קרוב לודאי". לסיכום "חשד לאוסטיאוכונדריטיס דיסיקנס. כל מה שהמפוי אומר שיש קליטת יתר באזור מסוים בברך. מעבר לכך הנם הסברים שהרופא המפענח מנסה לתת אך אין הוא או אני יודעים מה רלוונטי וקיימים הסברים נוספים.... א. האם יש חומר רפואי שאני יכל ללמוד על הבעיה? תשובה: יש אלא שאין אנו יודעים מה הבעיה. אין הגדרה של האבחנה. ברגע שאתה יודע מה האבחנה בברך (מה ההגדרה של המצב) אזי ניתן בקלות רבה להשתמש במנועי חיפוש באינטרנט ולאתר הסברים רבים. ג. היתכן שזה הקרנה מע"ש תחתון. יש לי שתלים בע"ש תחתון וכן הושתלו לי אלקטרודות. תשובה: אפשרות זו קיימת כפי שקיימות אפשרויות נוספות. אלא שצריך בעל מקצוע (רופא, אורתופד) שבודק את הברך ואז יכול לאמר אם האפשרות הזאת סבירה או לא. ד. האם יש פיתרון לבעיה? אם כן למי לפנות? תשובה: קרוב לודאי יש פתרון אך אין אנו יודעים מה הבעיה........ בברכה ד"ר גרינטל