בעייה בברך - צריך ייעוץ

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

05/09/2005 | 09:53 | מאת: קורל

יש לי בעיה בברך ימין במשך השנים האחרונות. להלן מספר ממצאים מהחודשים האחרונים: - בדיקת עק"ג-קולקציה נוזלית נרחבת עם חלקיקים צפים בתוכה ודופן בלתי סדיר מעובה סביבה, נראים באספקט לטרלי של קצה הפמור. - MRI-מתואר הגידול בפאוצ' ברך ימין - עיבוי פוליפואידי של הסינוביה מלווה כמות בינונית של נוזל. - בדיקת רופא-נפיחות גדולה מעל הברך- הכיס הסופראפטלרי נפוח. אין נוזל בתוך הברך. טווח תנועות מלא. אין סימני נזק מניסקלי ברורים. הניתוח הנדרש: Arthroscopy surgical lig. knee repair האם כדאי לגשת לניתוח או להתייעצות נוספת? כמה זמן התאוששות וחזרה לתפקוד צפוי לי? תודה

06/09/2005 | 16:33 | מאת: ד"ר גרינטל

שלום רב ככלל, ברגע שיש ספק יש מקום להתייעצות נוספת. רשימת ההדמיות והתוצאות שלהן אינה מעלה ואינה מורידה לגבי הצורך בטפול ניתוחי. רק הדרך המיגעת של ישיבה מול הרופא המנתח, לספר לו בצורה טובה את הבעיה, לשמוע את האפשרויות תתן תשובה עניינית. צריך לחשוב על בעיות רבות שנותנות את התמונה הקלינית הזו ולראות מה מהן רלוונטי. בברכה ד"ר גרינטל