בעיה במפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

04/09/2005 | 21:04 | מאת: מתי

ד"ר וולקס שלום, פניתי לפני מספר ימים בפורום שלכם אל ד"ר גרינטל, אלא שבינתיים הוא לא נמצא כנראה, אז אני פונה אליך ואודה לך אם תוכל לענות לי. אני בת 79. לפני שש שנים נפלתי ושברתי את מפרק הירך. נותחתי בשיטת MOOR ולאחר תקופת שיקום קצרה, התהלכתי בצורה טובה מאד. לפני חודש וחצי, בשיעור התעמלות עשיתי תנועת קיפול ברגל שכנראה אסור היה לי לעשות , ומאז אני סובלת מכאבים , ואינני מסוגלת ללכת אפילו למרחק קצר ללא מקל. בצילום שנעשה לי והושווה לצילום שלאחר הניתוח, נאמר לי שיש דלקת, וגם שיש תזוזה של כמה מילימטרים בפלטינה.קיבלתי סלקוקס עבור הדלקת, אבל עדיין אין שינוי במצב. שאלתי היא. האם ידוע על מקרים דומים שזה הסתדר מעצמו במשך הזמן, או שחייבים לנתח שוב? אציין שאני סובלת מאוסטאופורוזיס, מאולצרטיב קוליטיס, ומטרומבוציטופניה ומטופלת בפוסאלאן, קלטרייט+די פורינטול, ולפעמים בזמן התקפי הקוליטיס שזה לעיתים רחוקות, גם בפרדניזון. בברכה ובתודה מתי

07/09/2005 | 09:28 | מאת: דר וולקס

עם אני מבין נכון מהתיאור שלך קיים אפשרות להתרופפות הפרוטזה ועם כך יהיה צורך לחשוב על ניתוח נוסף אבל כדי להתייעץ עם אורטופד שמבצע ניתוחים אלה