avascular necrosis

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

03/09/2005 | 21:20 | מאת: אסתר

אשה בת 83, פעילה ובריאה, בסביבות אפריל אירוע של כאב חריף בברך, קיבלה זריקת סטרואידים לברך (שלא עזרה), מאז כאב בנשיאת משקל. במיפוי עצמות - חשד ל- AVN. בצילום - היצרות המרווח הפרקי באספקט המדיאלי בלבד. מהי ההמלצה לגבי אבחנה ולגבי טיפול? האם מיפוי עצמות + רנטגן מהווים אבחנה מספקת ל-AVN, אשר על פיה ניתן לבצע פעולות ניתוחיות? האם מומלצות בדיקות נוספות כגון MRI? ובכל מקרה - מהו הטיפול הממולץ?

04/09/2005 | 13:41 | מאת: דר וולקס

טיפול בAVN בברך הננה טיפול תמיחה נגד כאבים והפחתת עומס על הרגל הבעיה בדרך כלל עוברת תוך 6 חודשים מעצמו. אן מקום לMRI