בעיה במפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

30/08/2005 | 14:03 | מאת: מתי

לכב' ד"ר גרינטל אני אשה בת 79. לפני 6 שנים נפלתי ושברתי את מפרק הירך. נותחתי בשיטת MOOR ולאחר תקופה לא ארוכה של שיקום, התהלכתי ללא מקל בצורה טובה מאד. לפני כחודש וחצי, בשיעור התעמלות, עשיתי תנועת קיול הרגל שאסור היה לי לעשות, כפי הנראה, ומאז אני סובלת מכאבים ולא מסוגלת ללכת אפילו למרחק קצר ללא עזרת מקל. בצילום שנעשה לי , ובהשוואה לצילום מהנפילה, מצאו שיש תזוזה של כמה מילימטרים בפלטינה שהושתלה לי. שאלתי היא: האם ידוע על מקרים דומים שזה הסתדר מעצמו במשך הזמן, או שחייבים לנתח שוב? עלי לציין שאני סובלת מבריחת סידן, מאולצרטיב קוליטיס, ומטרומבוציטופניה. אני מקבלת פוסאלאן, קלטרייט+די פורינטול, ולפעמים גם פרדניזון (בזמן התקפים) אודה לך מאד מאד על תשובתך. בברכה מתי

06/09/2005 | 16:38 | מאת: ד"ר גרינטל

שלום וברכה גיליתי כי קיים יורש ושמו ד"ר וולקס. אני מאחל לו הצלחה, מקווה שיענה תשובות מקיפות ובסבלנות הראויה בצורה בהירה ועניינית. בהצלחה לרופא ולבאי הפורום ד"ר גרינטל