זריקה לברך שחיקה בסחוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

21/08/2005 | 19:44 | מאת: לאה

שלו ד"ר גרינטל אובחנה אצלי בעיה של שחיקה בסחוס בברך ימין. נעשו כבר כל הדברים שעשויים לעזור כמו פיזיוטרפיה משככי כאבים ודבר לא עזר. אורטובס המליץ לי על זריקת קורטיזון לברך בשם דפו-מדרול 80 mg שאלתי: האם ידועות לך תופעות לוואי של זריקה זו, האם היא מסוכנת? (ידועה לי תופעת לוואי אחת שהיא מעלה לחץ דם) אולם לאחר מכן זה יורד. דבר שני הברצוני לשאול האם אתה שמעת על זריקה של חומר סינטטי בשם חומצה ילרונית סוג של סימון הסחוס? ומה והאם יש לה תופעות לוואי? אשמח לתשובתה

24/08/2005 | 07:02 | מאת:

ללאה שלום אכן הזרקה לברך של סטרואידים יכולה להיות עם תופעות לואי וסיבוכים. הם אינם בשכיחות גבוהה אך תמיד צריך לחשוב עליהם. למשל זהום. קורה בשכיחות מאד נמוכה. לעיתים יש תופעות סיסטמיות של השפעה על לחץ דם, סכרת, אולקוס. לעיתים רק flush בפנים למספר ימים. תופעות לואי אחרות שבהם מפורסמים הסטרואידים אין בדרך כלל לזריקה חד פעמית.... לגבי הח' היאלורונית קיימת אפשרות תאורטית לזהום לתגובות אלרגיות. ככלל, אין תרופה שאין לה תופעות לואי. נכון שבדרך כלל המטופלים לא סובלים מתופעות לואי וסיבוכים אך תמיד יש לקחת את זה בחשבון בעת ששוקלים טפול בברכה ד"ר גרינטל