דלקות פרקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

13/08/2005 | 18:16 | מאת: ורד

שלום רב, יש לי 2 שאלות ואני לא יודעת האם זה שייך לפורום הזה... רציתי לדעת איזה מפרקים נפוצים למחלת אוסטאוטריטיס ואיזה מפרקים נפוצים למחלת ארתריטיס ראומטואידית(אוטואימונית)? והאם במחלת ארתריטיס ראומטואידית יש גם גדילה של אוסטאופיטים כמו באוסטאוטריטיס? תודה רבה, ורד

15/08/2005 | 06:33 | מאת:

לורד שלום לכל סוג של ארטריטיס יש מפרקים מאפיינים. למשל אוסטאוארטיטיס נוטה להיות בברך, פרק הירך, הפרקיםהמרוחקים של האצבעות, בסיס האגודל וכו'. דלקת פרקים ראומטואידית נוטה להיות בשורש כף היד וכו'. אלא שלעיתים שני סוגי הדלקת תופסים את אותם מפרקים. לכן ישנו מגוון רחב של סימנים הבאים לרמז (ולא תמיד התשובה בטוחה) על סוג הדלקת. בברכה ד"ר גרינטל